Spreekuur huisarts – Huisartsenpraktijk 't Weeshuis – Nijmegen
't Weeshuis

Huisartsenpraktijk voor wijkgerichte zorg in de benedenstad en stadscentrum.

Huisartsenpraktijk 't Weeshuis Begijnenstraat 29 6511WN Nijmegen

Spreekuur huisarts

Spreekuur huisarts

Op alle werkdagen wordt in de ochtend en middag spreekuur gehouden door de huisartsen op afspraak.

U kunt ook een telefonisch consult aanvragen via de praktijkassistent. De huisarts belt u dan op een later tijdstip terug.
Wij bieden ook de mogelijkheid tot beeldbellen met uw huisarts.  Een aanvraag voor beeldbellen gaat via de praktijkassistent. Zij/hij zal i.o.m. de huisarts hiervoor een afspraak noteren.

De zorg die u wordt geleverd is zoveel mogelijk gebaseerd op de inhoud van huisartsgeneeskundige richtlijnen en standaarden. Het basisaanbod van onze praktijk sluit volledig aan bij “Aanbod huisartsgeneeskundige zorg (LHV)”. De huisartsenpraktijk biedt een breed pakket aan diagnostische- en therapeutische zorg, waardoor wij u niet hoeven te verwijzen naar het ziekenhuis voor bijvoorbeeld kleine chirurgische ingrepen, schouder- en handinjecties (Cyriax) en spiraaltjes.

 

Niet verschenen zonder bericht op het spreekuur

Geheel 2017 hebben patiënten bij een eerste gemiste afspraak een brief ontvangen over het wegblijftarief, tevens is dit op de website en het wachtkamerscherm vermeld. Sinds 1 januari 2018 is er geen informatie brief meer bij verzuim van de afspraak maar wordt er direct een factuur verzonden. De reden hiervan is dat het steeds vaker voorkomt dat een patiënt niet op een afspraak verschijnt of niet tijdig afzegt. Gezien de drukte in de huisartsenpraktijk ervaren wij dit als zeer vervelend, omdat wij dan iemand anders op het spreekuur hadden kunnen helpen.

Het wegblijftarief wordt in rekening gebracht bij patiënten die niet op hun afspraak met een arts, praktijkondersteuner of doktersassistent(e) verschijnen, of niet uiterlijk 24 uur van tevoren de afspraak hebben afgezegd. Een telefonische afspraak gepland op een afgesproken tijd, zal in rekening worden gebracht indien de arts u op het afgesproken tijdstip niet kan bereiken.

Het wegblijftarief wordt niet door uw zorgverzekeraar vergoed. U krijgt de rekening van de huisarts thuis gestuurd en deze dient binnen 14 dagen te worden betaald.

Voor een gemist telefonisch consult bedraagt het tarief € 15,- voor een consult bedraagt het tarief € 20,-  Voor een dubbel consult of een afspraak bij de praktijkondersteuner bedraagt het tarief € 30,-