PGO – Huisartsenpraktijk 't Weeshuis – Nijmegen
't Weeshuis

Huisartsenpraktijk voor wijkgerichte zorg in de benedenstad en stadscentrum.

Huisartsenpraktijk 't Weeshuis Begijnenstraat 29 6511WN Nijmegen

PGO

 Persoonlijke gezondheidsomgeving? ( PGO)

PGO is de afkorting van persoonlijke gezondheidsomgeving. Dit is een app of website waarin u gegevens over uw gezondheid kunt verzamelen. Bijvoorbeeld gegevens die u zelf meet, zoals uw bloeddruk, uw gewicht of hoeveel u sport. Een PGO toont ook de medische gegevens die in de computer staan van uw huisarts, ziekenhuis of therapeut. In een PGO staan al uw gezondheidsgegevens op één plek. Dat is handig en geeft overzicht.

De uitwisseling van gegevens tussen zorggebruikers en zorgverleners is uiteraard gebonden aan strenge regels. MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen zorggebruikers en zorgverleners. PGO’s met een MedMij-label voldoen aan deze standaard.

Het verschil tussen een patiëntenportaal (of patiëntenomgeving) is dat het patientenportaal een website of app is van uw huisarts. In dit portaal kunt u de alleen de gegevens bekijken die uw huisarts van u heeft. Ook kunt u via het portaal online afspraken maken en recepten herhalen. Bij een PGO kan dat (nog) niet.

Een PGO kiest u zelf uit. Een overzicht van alle PGO’s staat op de website https://www.digitalezorggids.nl/kies-je-pgo . Het gebruik van een PGO is gratis. Soms biedt een PGO ook extra functies. Daar zijn soms kosten aan verbonden. Bijvoorbeeld als u ook de stappenteller wilt koppelen aan de PGO.

Onze praktijk maakt gebruik van het patiëntenportaal van Uw Zorg online (Pharmeon). Uw Zorg online is aangesloten bij MedMij en biedt patiënten de mogelijkheid om via het patiëntenportaal op de website of de app de dossiers bij verschillende zorgverleners op te halen. Maakt u al gebruik van Uw Zorg online, dan zou u deze als PGO kunnen gebruiken zonder daarvoor een extra app of website te hoeven gebruiken.

Op dit moment zijn nog niet alle PGO’s helemaal klaar; het kan dus zijn dat een app die u downloadt nog niet goed werkt. Toch is het goed om nu alvast kennis te maken met een PGO.